22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Restorani u Francuskoj ne primaju nevakcinisane

Francuski predsednik Emanuel Makron je saopštio da od 21. jula bez potvrde o vakcinaciji protiv kovida 19 neće moći da se uđe u restoran, kafić, pozorište, bioskop i ostala mesta na kojima se odvijaju sve društvene aktivnosti

Ugostitelji u Francuskoj od vlade traže da se početak primene ovih zaista strogih epidemioloških mera odlože za septembar, kako bi zaposleni u restoranima i barovima mogli da se vakcinišu.

Vakcinacija u Francuskoj nije obavezna za sve, ali je samo pitanje vremena kada će to postati, odnosno kada će za svakodnevne aktivnosti postati obavezna digitalna potvrda koja sadrži podatke o vakcinaciji ili preležaloj bolesti kovid 19.

Ove nove mere su ozbiljan udar na ugostiteljski sektor, imajući u vidu da veliki broj zaposlenih u ovoj industriji nije vakcinisan, a čak i da se vakcinišu ovih dana, potrebno je da prođe dve do tri nedelje od druge doze vakcine kako bi mogli da se vrate na posao. Doadašnja praksa da se svakih 48 sati donose negativni rezultati PCR ili antigenskog testa neće biti moguća, posebno jer testovi neće biti besplatni za sve.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -