12.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Francuska pooštrava mere

Francuska je uvela dodatne epidemiološke mere koje će se odnositi i na domaće stanovništvo i na turiste, iako je turistička sezona tek jedva počela

U Francuskoj je u poslednjih nekoliko nedelja počelo otvaranje turističkih sadržaja koje tradicionalno posećuje veliki broj turista, a takav je slučaj bio i sa Ajfelovim tornjem koji je nakon višemesečne pauze ponovo bio spreman da primi prve goste. Međutim, nove vesti su zabrinule turiste, a tiču se pooštravanja epidemioloških mera.

Svi posetioci koji žele da posete turističke znamenitosti i atrakcije u Parizu, za sada se takva odluka odnosi samo na glavni grad Francuske, u koje spadaju i zabavni parkovi, koncertne dvorane, muzeji, bioskopi, Ajfelov toranj i ostali, moraju sa sobom imati dokument koji potvrđuje da su ili vakcinisani, da su preležali bolest ili da imaju validan negativan PCR test.

Svi turisti za ulazak moraju dokazati potpunu imunizaciju sertifikatom koja podrazumeva obe doze vakcine, dok negativan test mora biti mlađi od 48 sati. U slučaju da turistu legitimišu a da nema odgovarajuću dokumentaciju, on može platiti kaznu i do 1.500 evra.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -