18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Odmaralište po meri Hemingveja i Dalija

Ako je verovati ovim umetničkim dušama, Llafranc je apsolutno savršeno mesto za jedan pravi odmor. Ime zvuči francuski, pejzaž je mediteranski, a odmor božanski…

Llafranc je malo mesto na plaži udaljeno 80 kilometara od Barselone. Gradić je smešten na području Kosta Brave na severu Španije, i najposećeniji je u avgustu i septembru, kad domaće stanovništvo tradicionalno ide na odmor.

Llafranc je izuzetno slikovit gradić s malim zalivom, njegova ljupka promenada koja deli bele kućice i glamurozne vila na brdu od mora očaraće sve, i zadovoljiće i najzahtevnije ukuse, imajući u vidu da je mondenski karakter nešto što dominira.

Ovde svako može da promađe svoj deo raja, pa su svoj mir tu našli i Hemingvej i Dali, a svi znamo da su imali pomalo ekscentične ukuse. Najpoznatiji sadržaji su svakako plaže, postoji jedan kameni deo sa šljunkom, dok se drugi deo pretvara u plaže sa finim peskom, što je dodatni kuriozitet ove destinacije. Izgled samog mesta se menja od severa prema jugu.

Osim plaža, ovde se uživa i u uređenim stazama za šetnju od kojih jedna vodi ka starom svetioniku, a u gradu postoji i lokalna pijaca puna vedrih ljudi koji jedva čekaju da novosti podele sa turistima. Nakon razgovora, turiste čekaju i arheološke iskopine iz rimskog doba, botanički vrt i lokalni festivali hrane, muzike i pića. Sve je apsolutno romatično i divno!

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -