Iako sebe opisuje kao proizvod posvećenosti, istrajnosti i u potpunosti se poistovećuje sa svojim poslom, Milica svakako i van njega odaje utisak nekoga ko zna šta hoće i ima volje i snage da to ostvari. Ako tome dodamo njenu mladost, a opet i dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu, dobićemo upravo ono što nam treba na ovom mestu – savršen profil mlade lavice
TU: Sve mlade lavice imaju idole. Koju ličnost bi okarakterisali kao vaš poslovni uzor?
MG: Imala sam sreću da na poslu upoznam izuzetne ljude na koje sam zaista mogla da se ugledam. Ja sam neko ko puno posmatra, pa mogu reći da sam produkt svih tih ljudi koji su uticali na mene. Od svakoga sam preuzela nešto što me je impresioniralo, tako da ne bih sada naglasila nikoga posebno. Takođe, često savetujem i mlađe kolege da sve ono što je dobro u ponašanju i radu drugih ljudi implementiraju kao svoje i tako postanu bolje verzije sebe.
TU: Kako izgleda vaš radni dan u ovim vanrednim uslovima?
MG: Tok mog radnog dana je verovatno jedan od najbitnijih faktora zašto se bavim ovim poslom. Iako deluje da je isti ili sličan jedan drugom, svaki dan je novi izazov koji mora da se savlada. Vremenom i iskustvom dolazimo do toga da nema panike, već prosto idemo korak po korak. Za vreme ograničenja koronavirusa, svakodnevno sam bila na poslu, jer ne mogu, a i ne volim da radim od kuće.
TU: A šta je za vas pravi odmor?
MG: Dok sam bila mlađa, odmor mi je bila plaža, sunce i sve u tom stilu… Što sam starija sve mi manje prija takva relaksacija i osećam da sve više postajem zavisnik od adrenalina. Uživam u skijanju, pa pošto sam na žalost propustila dve sezone, jedva čekam ovu sledeću i to će biti moj savršeni odmor.
TU: Šta je po vama ono što vas izdvaja od drugih?
MG: Kao što ja ocenjujem svoje zaposlene, tako volim da čujem i šta oni misle o meni. Mislim da je to što delim sa njima svoje vreme i iskustvo danas, kada svi imaju problem sa kadrovima i radnom snagom, nešto što je veoma važno i taj rad sa ljudima bih istakla kao ono što me izdvaja.
TU: Koja je vaša formula uspeha?
MG: Pre svega, mislim da bi trebalo dobro odrediti prioritete i dovoljno se opustiti u okruženju. To su po meni glavni uslovi da se na poslu osećam lepo i prijatno i da mogu da odgovorim na sve izazove. Greške u poslu su normalne i ne treba ih se plašiti, jer ako znamo gde idemo, uspeh je neminovan.
TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavicama i lavovima koji tek dolaze?
MG: Čini mi se da danas mladi ljudi nisu dovoljno spremni da žrtvuju svoje vreme zbog posla. Što se tiče hotelijerstva, ako želite da napredujete, mnogo je važno posvetiti vreme hotelu i biti spreman za propuštanje nekih socijalnih aktivnosti. Ovo nije posao od devet do pet i te početne godine su najbolje vreme za rad i individualni razvoj. Naravno, treba reći da je pre svega potrebno da postoji velika želja, a kako bivate bolji, tako će se postepeno i povećavati ljubav prema ovom poslu. Posvećenost rađa uspeh.
Tekst: Petar Vušurović