20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

„Digitalni“ Mostar

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je prihvatila Inicijativu kojom se traži omogućavanje i regulisanje boravka digitalnih nomada u zemlji po uzoru na Hrvatsku, gde se privremeni boravak takvim osobama odobrava maksimalno do godinu dana, a po isteku vize može se ponovo podneti zahtev, što je dobra praksa

Bosna i Hercegovina sve je privlačnija za digitalne nomade, osobe koje rade preko interneta i koje mogu da svoj boravak u nekoj zemlji promovišu preko digitalnih kanala.

Do sada je Mostar uvek bio grad koji preporučuju za jednodnevna putovanja, njega krasi bogata istorija, život i posebna lepota. Od sada, Mostar postaje i grad koji pruža odlične uslove za život i rad digitalnih nomada, što pokazuje koji turistički potencijal postoji u samom gradu, ali takođe i infrastruktura koja takvim osobama može obezbediti sve neophodne uslove za ostanak u gradu.

Mostar je izuzetno atraktivan za ovu populaciju zbog prirodnih lepota, turističkih sadržaja i niskih troškova života. Po pravilu, digtalni nomadi ostvaruju dobre prihode, koji doprinose ekonomiji grada i države.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -