5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Kvarner je ove letnje sezone bio centar luksuza

Najbolju popunjenost u vreme pandemije na Kvarneru beleži smeštaj sa pet zvezdica, što je bio slučaj i prošle godine. Hrvatska, a samim time i Kvarner, našla se kao izbor gostiju “dubljeg džepa” od kojih su mnogi turisti došli po prvi put i otkrili bogatu ponudu ove regije

Iako je pandemija uticala da brojne destinacije koje biraju turisti koji žele luksuz ostale delimično zatvorene, oni su ipak našli svoj mir i mesto za odmor koji im odgovara. Pandemija je, u stvari, ubrzala transformaciju prema visokom kvalitetu ponude, odnosno dodatno povećala potražnju za takvim destinacijama, što je Hrvatska dobro prepoznala.

Kvarner je, iako u vrlo teškoj kategoriji luksuznih destinacija među kojim se nalazi Dubrovnik, Rovinj ili Split napravio odličan rezultat, iako možda nije toliko poznat turistima.

Opatijska rivijera ima čitav niz manjih hotela visokog kvaliteta objekata koji su uspeli da se pozicioniraju na tržištu, a takođe je zabeležen odličan rezultat Lošinja i to u zoni sa pet zvezdica. Osim hotela i vila koje nude premium uslugu, na Kvarneru postoji i nekoliko kampova sa pet zvezdica koji dižu rejting regije na potpuno novi nivo. O gastronomiji, po kojoj je Kvarner prepoznatljiv, ne treba ni govoriti puno.

Već nekoliko godina ovo je realnost turizma na Kvarneru, a ove je godine to posebno naglašeno, jer su najpopunjeniji objekti koji imaju 4 ili 5 zvezdica. To pokazuje da su kvalitet, profesionalnost turističkih radnika i saradnja na svim nivoima recept koji garantuje uspeh u budućnosti.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -