5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Turističke agencije vraćaju novac za neiskorišćene vaučere

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je izjavila da će država razmotriti mogućnost pomoći turističkim agencijama da vrate novac građanima za neiskorišćene vaučere

Ministarka je izjavila da je država svesna nepovoljne situacije u kojoj se turističke agencije nalaze, i da će u narednom periodu resorno ministarstvo nastojati da preduzme dodatne aktivnosti i mere u cilju prevazilaženja negativnog učinka pandemije koronavirusa na poslovanje agencija.

Trenutno je u toku prikupljanje podataka od turističkih agencija o broju i vrednosti zamenskih putovanja koja nisu realizovana, posebna pažnja se posvećuje destinacijama gde je građanima Srbije bilo otežano putovanje.

Osim toga, resorno ministarstvo sa Fondom za razvoj razmotra mogućnost kreditiranja turističkih agencija kao organizatora putovanja, radi se o namenskim kreditima koji bi isključivo bili namenjeni za vraćanje sredstava građana koji se nisu odlučili za zamenska putovanja. Na taj način će  turističke agencije biti u prilici da izmire svoje obaveze prema građanima, ne ugrožavajući svoje poslovanje, izjavila je ministarka.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -