22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade

Radisson Collection hotel, Old Mill Beograd smešten je u urbanom delu Beograda, blizu obale Save i novog živopisnog Beogradskog Waterfront-a (modernog stambenog prostora sa restoranima, barovima, tržnim centrom, parkovima i pešačkim stazama)

Hotel je arhitektonsko, sofisticirano zdanje sa bogatom istorijom. Predstavlja jedan od glavnih simbola Beograda, kroz spoj nasleđa prvog parnog mlina iz 19. veka i specifičnog dizajna. Pre 120 godina, počele su da bruje mašine prvog parnog mlina u Srbiji. Stari mlin, kako ga danas poznaje većina Beograđana, jedan od najstarijih mlinova u Evropi.

„Prvo akcionarsko – lebarsko udruženje za preradu hrane u Kraljevini Srbiji“ osnovano je 1901. godine, a mlin je izgrađen u Topčiderskoj ulici (sada Bulevar Vojvode Mišića 15) u srcu industrijske zone. Prvi parni akcionarski mlin bio je opremljen najsavremenijim uređajima i čudo tehnike tog toba posebno od momenta elektrifikacije. Svoj vrhunac je doživeo između dva svetska rata. Stari parni mlin, zgrada koja više od veka čuva sećanje na stari Beograd je proglašena spomenikom kulture i nalazi se pod zaštitom države. Za rekonstrukciju je zalužan prestižni Studio Graft iz Berlina,koji u kombinaciji sa modernom arhitekturom novog hotela i njegovih kula, čini jedinstvenu celinu sastavljenu od istorijskog i savremenog dizajna.

Ambiciozni koncept enterijera obuhvata i unapređuje postojeće istorijske građevine novim materijalima, bojama i oblicima, aktivirajući originalne kvalitete spomenika kulture i stvarajući jedinstveno vizuelno iskustvo. Na trgu se nalazi moderna skulptura koja predstavlja Rolls Royce i „Stojadin“ u sudaru. Dve neuporedive dimenzije, “vreme i materija”, uspešno su kombinovane u priči o starom mlinu, gde bezvremenost prevladava nad sadašnjim trenutkom, a moderno i staro se sukobljavaju jedni protiv drugih.

Lokacija hotela je na nekadašnjoj „granici“ dva beogradska sveta iz 1901. godine: glamur i radnička klasa, koji Rolls i ”Stojadin” takođe predstavljaju. Danas gost dolazi na novu pjacu na kojoj se nalaze staro granitno kamenje i stubovi od kovanog gvožđa spašeni iz starog mlina. Ponovljeni materijali, poput opeke iz istorijske zgrade, očišćeni su, popravljeni i ponovo integrisani. Iako su preneseni na moderan arhitektonski jezik, prirodni materijali, poput hrasta i bakra, odnose se na istoriju lokacije. Radisson Collection Hotel, Old Mill Beograd nudi 236 savremenih i modernih soba, uključujući 14 impresivnih apartmana, sa prozorima od poda do plafona koji gledaju na Beograd. Sobe odlikuju zemljani tonovi, prirodni materijali. Opremljene su unikatnim nameštajem i umetničkim detaljima poput oslikanih zidova, koje su delo studija Strauss & Hillegaart. Njegova industrijsko-šik estetika– savremeno je tumačenje komercijalne prošlosti nekretnine.

Gosti mogu da se opuste i uživaju u besplatnom brzom internetu, mini baru i pogodnostima poput espresso kafe i čaja, dok gosti Executive Collection, Junior Suite i Suite uživaju u posebnom pristupu Executive Lounge-u. OMB Larder i Lounge restoran i bar su konceptualno okrenuti srpskoj tradicionalnoj kuhinji, koristeći moderne tehnike kuvanja sa lokalnim sastojcima.

OMB Larder restoran nudi sezonski meni koji se menja u skladu sa raspoloživim svežom lokalnim proizvodima. OMB Lounge bar je savršeno mesto za uživanje u našim koktelima i elegantnoj atmosferi. Pažnja hotela Radisson Collection, Old Mill Beograd usmerena je ka kreiranju novog i jedinstevnog iskustva za goste, uz sve pogodnosti učešća u programu lojalnosti Radisson Rewards. Hotel nudi autentično iskustvo Beograda u i van njegovih zidova.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -