Iako kisele krastavce možemo naći u skoro svakom domu, sve češće turšija i takva vrsta zimnice postaje deo barske ponude širom sveta
Tegle sa zimnicom, odnosno kiselim krastavcima i turšijom obavezan su deo folklora i tradicije skoro svih naroda širom sveta. Posebno je interesantan deo vezan za konzumiranje alkohola sa turšijom, odnosno neraskidiva kompatibilnost koju svaka tegla sa kiselkastim sokom obezbeđuje ljudima.
Ovo piće, uslovno rečeno, poništava dejstvo alkohola i opušta mišiće, i blagotvorno deluje na organizam, obnavlja količine elektrolita u organizmu, hidrira organizam, a ubija i štetne bakterije.
„Pickleback“ je ritual ispijanja žestokih alkoholnih pića, najčešće viskija zajedno sa turšijom. Čašu viskija prati čaša turšije, i to je postao trend prvo u Sjedinjenim Država zatim u Rusiji, Meksiku, ali i ostalim državama sveta. Razlog je jednostavan, ublažava alkohol, a neki tvrde da leči i mamurluk.