10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Trebinje u društvu naboljih održivih destinacija

Grad Trebinje je izabran među “100 najboljih priča o održivosti” sa pričom o Hercegovačkoj kući, sopšteno je na konferenciji “Globalni dani zelenih destinacija”

“Globalni dani zelenih destinacija” je konferencija koju organizuje Fondacija Green Destinations, i grad Trebinje je po prvi put imao priliku da učestvuje u ovom takmičenju koje je ove godine održano onlajn zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Ovaj grad se našao među 100 najboljih destinacija, u društvu ostalih iz regiona, regije Istra u Hrvatskoj, Ljubljane u Sloveniji, ali i Bodruma u Turskoj, regije Bratislave u Slovačkoj, Kjotoa u Japanu, kao i mesta u Brazilu, Portugalu, Australiji. Kako žiri takmičenja ističe, projekat Hercegovačke kuće predstavlja odličan primer uključivanja lokalne zajednice i saradnje sa ostalim partnerima.

Projekat Hercegovačka kuća  bi trebalo da bude otvoren do kraja godine ili najkasnije na proleće u Beogradu, kako bi ponudili tradicionalne hercegovačke proizvode i na ovom tržištu.

Destinacije izabrane na ovom takmičenju biće predstavljene na Sajmu turizma u Berlinu koji treba da se održi krajem oktobra.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -