10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Slovenija pooštrava mere, moguće zatvaranje ugostiteljskih objekata

Slovenački ministar ekonomije i potpredsednik vlade Zdravko Počivalšek najavio je oštre mere protiv građana koji ne poštuju epidemiološka pravila. Ove mere su sada posebno bitne jer je u poslednjih 24 sata potvrđeno 3.166 novih zaraza, što je drugi najveći broj ove godine

Od ponedeljka svi učenici i studenti će ubuduće umesto jednom morati da urade testove dva puta nedeljno. Osim toga, češća redovna obavezna testiranja od ponedeljka se uvode i u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Takođe, maske će biti obavezne i za vakcinisane, ukoliko su u neposrednom kontaktu s drugim osobama.

Vlasnici lokala moraće da vrše kontrole kovid propusnica gostiju, ukoliko gosti odbiju da ih pokažu, treba im ili zabraniti ulaz ili će snositi odgovornost, navedeno je na vladinoj konferenciji za novinare.

Epidemiološka slika je vrlo loša, Slovenija ide prema najgorem stanju u epidemiji do sada, i ukoliko stanje ne bude promenjeno, moguće je potpuno zatvaranje zemlje, odnosno mnogih delova društvenog života.

Prvi na udaru biće ugostitelji, sektor koji je već dovoljno oštećen u pandemiji, ukoliko dođe do pooštravanja mera, to može biti pogubno po ugostitelje i po celu turističku industriji.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -