22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Božićni vašari u Beču

Božićni vašari u Beču će biti organizovani sredinom novembra kao i do sada, jer je epidemiološka situacija u glavnom gradu Austrije stabilna. Tokom trajanja vašara važiće 2,5G pravilo za posetioce što podrazumeva da je osoba vakcinisana, da je preležala virus ili da poseduje negativan PCR test. Osim toga će se sprovoditi kontrole na ulazu u vašare

Gradski zvaničnici aktuelno rade na razradi jednoobraznog koncepta prevencije širenja virusa sa organizatorima vašara. Zbog različite strukture vašara kontrole na ulazu će biti sprovođene na različite načine.

Moguće su kontrole na gastronomskim štandovima u vidu barijera ili narukvica za konzumaciju, posebno ograđen prostor za konzumaciju koji će obuhvatati sve gastronomske štandove, ograđivanje celokupnog vašarskog prostora sa odgovarajućom kontrolom na ulazu ili izdavanje narukvica za konzumaciju i kupovinu. Prolaznici neće morati da imaju narukvice.

Trenutno neće biti neophode dodatne mere predostrožnosti kao što je 2G pravilo (vakcinacija ili ozdravljenje) ili nošenje maski, ali to se može izmeniti u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Fotografije© Wien Tourismus / Christian Stemper

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -