6.5 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Evropljani su spremni za putovanja

Istraživanje Evropske komisije za putovanja je pokazalo da je želja za putovanjima globalno izuzetno velika, posebno u Evropi, gde su turisti i putnici daleko najopušteniji u planiranju putovanja

Evropska komisija za putovanja (ETC) je zaključila na osnovu svog istraživanja “Praćenje osećaja za domaća i unutarevropska putovanja” da 66% Evropljana planira da putuje do marta 2022. godine, dok povećano poverenje u to kada, gde i na koji način ukazuje na pozitivna turistička očekivanja za nadolazeći period.

Prvi put od oktobra 2020. godine planovi putovanja stanovnika Evrope ravnomerno su raspoređeni i to na sledeći način, 26% za oktobar i novembar, 28% između decembra 2021. i januara 2022. godine, a 25% će putovati u februaru i martu 2022. godine. Ovi rezultati pokazuju kako sve veći broj Evropljana više nema bojazni kada su putovanja u pitanju, odnosno primetan je veliki rast optimizma i spontanosti.

Odmor unutar Evrope je sada u prvom planu, što ukazuje na povećano poverenje u međunarodna putovanja. Čak 55% Evropljana planira takva putovanja, što je porast od 41% od septembra 2020. godine. U međuvremenu, primetan je trend smanjenja putovanja u sopstvenim zemljama, odnosno kada su domaća putovanja u pitanju i to za 18%.

Mediteranske destinacije su najviše rangirane na popisu želja putnika, posebno Španija, Italija, Francuska i Grčka, dok je Hrvatska na šestom mestu sa 5,4%.

Rezultate istraživanja Evropske komisije za putovanja možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -