22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Nove mere u Crnoj Gori

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić-Bojović izjavila je da se zbog nepoštovanja aktuelnih mera i zbog nedovoljnog broja vakcinisanih građana usvajaju nove mere koje će na snazi biti od 15. novembra do 1. decembra

Nove mere podrazumevaju zabranu organizovanja proslave Nove godine na otvorenom, sve koncerte, masovna okupljanja, kao i svih manifestacija otvorenom i zatvorenom prostoru. Od 15. novembra zabranjuje se rad noćnih klubova i ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći.

Što se tiče građana, savetuje se da u stanovima budu samo članovi najužih porodica, izjavila je ministarka. Nacionalna digitalna kovid potvrda je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo na okupljanjima ili sportskim događajima.

Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu, zdravstvo, prosvetu, Upravu policije i Vojsku, sopštila je Borovinić-Bojović.

Od 1. decembra, ako ove mere budu usvojene, Nacionalna digitalna kovid potvrda biće obavezna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -