3.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Hotelijeri u Austriji zabrinuti zbog predstojeće sezone

Austrijski turistički radnici su veoma zabrinuti za zimsku turističku sezonu zbog velikog porasta broja zaraženih od koronavirusa

Zbog porasta novozaraženih od koronavirusa, neke zemlje Evropske unije drastično pooštravaju mere, pa raste zabrinutost zbog mogućih neprilika uoči sezone skijanja, prenosi austrijska javna televizija ORF.

Ukoliko zemlje unije uvedu mere upozorenja  za putovanje u Austriju, to bi značilo karantin za sve turiste koji se vraćaju sa godišnjeg odmora u Austriji. Prva u nizu bi bila Nemačka, a kasnije bi sledile ostale evropske zemlje, i u tom bi slučaju austrijski hotelijeri mogli da očekuju veliki pad prodaje.

Osim toga, mnogi turisti sa nevakcinisanom decom ili decom mlađom od dvanaest godina otkazali bi zimski odmor u Austriji. Hotelijeri su se jasno izjasnili protiv zatvaranja zemlje, što izgleda i nije daleko od realnosti. U Austriji od 6. decembra važi pravilo da je 9 meseci nakon druge doze potrebna i treća doza kako bi se neometano učestvovalo u svim društvenim aktivnostima u zemlji.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -