Šta dobijete ako u tortilju stavite sve što imate u frižideru, a ne pravite giros?
Burito je prosto rečeno tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje od pšeničnog brašna sa prilogom. U Meksiku su glavni prilozi meso i pasulj, ali takođe i razno povrće sa najrazličitijim sosevima koji obezbeđuju pravu eksploziju ukusa.
Burito na španskom znači mali magarac, a popularna teorija objašnjava da ime da dolazi od načina na koji su ljudi pakovali pakete koje su magarci nosili na leđima.
Ovaj specijalitet je nastao po svemu sudeći u 19. veku u severnom Meksiku, dok se prvi burito u američkim restoranima pojavio početkom 1920-ih u Los Anđelesu. Osnovna varijanta sadrži meso, povrće, salate, ljute ili kiselkaste prelive i soseve i jede se uglavnom s nogu, kako je i najukusnije.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.