19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Instagram, beton, mito i turizam

Na ovoj destinaciji postoji jedno nepisano pravilo, ukoliko želite da se fotografiište, morate “podmititi” stanare kako bi vam to dozvolili

Na južnim obalama Španije postoji jedno mesto u kom je crveni beton sreo moderni Instagram. U gradu Kalpe, u jeku brutalizma 1973. godine izgrađena je zgrada koja je danas poznata kao La Muralla Roja, odnosno Crveni zid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASMALLWORLD (@asmallworld)

Ovaj stambeni kompleks je podignut u duhu tadašnjeg vremena, zbog čega i deluje kao da se radi o kulisama od kartona, scenografiji napravljenoj za potrebe nekog filma. Čitav kompleks je inspirisan arapsko-mediteranskom arhitekturom, a pedesetak stanova spojeno je mostovima i stepenicama.

U kompleksu postoji vrt, dve prodavnice, sauna i restoran. Njegova pojava izaziva puno pažnje, i danas je najpoznatija turistička atrakcija na ovom delu obale. Upravo zbog brojnih influensera turisti dolaze kako bi se fotografisali pored kompleksa, što nije naišlo na odobravanje stanara. Nedavno su podigli ogradu kako bi turistima onemogućili pristup zgradi, pa ukoliko ne iznajmite stan tu ili ne podmitite stanare, ostaćete bez fotografija.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -