22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Uspeh Beča kao kongresne destinacije

U zajedničkom procesu akvizicije Bečki kongresni biro Turističke organizacije, nacionalna turistička marketinška organizacija Austrije, Hilton Vienna Park i Bečki sajam su izabrani za organizatore regionalne godišnje konferencije PCMA (Professional Convention Management Association)

U periodu od 28. do 30. septembra 2022. godine između 350 i 500 rukovodilaca iz oblasti organizacije poslovnih događaja iz Evrope, Afrike i sa Bliskog Istoka će boraviti u Beču. Oni će imati priliku da se uvere u ponudu Beča kao kongresne destinacije.

Mreža PCMA obuvata organizaciju događaja u različitim oblastima, od medicinskih kongresa do poslovnih konferencija. Kongresi i korporativni događaji igraju ključnu ulogu u oporavku turizma, a ova konferencija je odlična prilika da se Beč pozicionira među donosiocma odluka iz međunarodne kongresne industrije.

Pre pandemije koronavirusa u Beču se održavalo 5.000 kongresa godišnje koji su stvarali novonastalu vrednost u visini od jedne milijarde evra. U dugogodišnjem proseku pre pandemije svako osmo noćenje u Beču je bilo pripisano kongresu, konferenciji ili podsticajnom putovanju.

Fotografija:  © WienTourismus/Christian Stemper

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -