16.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Popuštanje mera u Austriji

Austrijska vlada je saopštila da nastavlja sa relaksacijom epidemioloških mera koje će vratiti slobode u gotovo svim sferama društvenog života u ovoj zemlji

Iako Austrija beleži veliki broj novozaraženih koronavirusom, stanje u zemlji je u skladu sa prognozama, što omogućava da se, pored već najavljenih popuštanja, sprovedu dalje mere ukidanja ograničenja slobode građana.

Od 12 februara ukida se 2G pravilo u prodavnicama, čime će i nevakcinisani moći da ulaze u sve prodavnice. U njima će međutim ostati na snazi obaveza nošenja FFP2 maski.

2G pravilo se ukida i u muzejima, galerijama, bibliotekama i drugim kulturnim ustanovama. Novo popuštanje podrazumeva i prelazak sa 2G na 3G pravilo u frizerskim salonima, salonima lepote ili fitnes centrima. Osim toga, ukida se i mera ograničenja broja ljudi na manifestacijama i skupovima.

Na snazi ostaju epidemiološke mere kao što je obaveza nošenja maski na otvorenom i u zatvorenim prostorima, a u ugostiteljstvu radno vreme ostaje ograničeno do 24 sata.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -