7.6 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Norveška ukida većinu mera

Norveška će ukinuti praktično sve preostale mere uvedene zbog koronavirusa jer vlasti smatraju da visok nivo zaraze neće ugroziti zdravstveni sistem, kovid se više ne smatra opasnim po život

Norveška, koja je 1. februara ukinula većinu mera, zadržaće neka ograničenja za određene delove zemlje. Pandemija koronavirusa za većinu stanovnika više nije velika zdravstvena pretnja. Omikron varijanta uzrokuje daleko manje ozbiljne bolesti i dobro smo zaštićeni vakcinama, izjavio je norveški premijer Jonas Gahr Stoere.

Norvežani više neće morati biti na distanci, maske za lice više neće biti obavezne, a noćni klubovi i drugi prostori za zabavu mogu normalno nastaviti sa radom. Pored toga, zaražene osobe više se ne moraju da budu u izolaciji. Umesto toga, preporučuje se da ostanu kod kuće samo četiri dana.

Putnici koji idu u Norvešku više neće morati da prijave svoje dolaske unapred, a vlada takođe ukida prethodni zahtev za dokaz o negativnom testu pre odlaska na put za neke putnike, kao što su nevakcinisane osobe.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -