16.4 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Nemačka ublažava mere

Nakon 20. marta u Nemačkoj će prestati da važi najveći broj mera ograničenja vezanih za pandemiju koronavirusa s izuzetkom nošenja maski

Nemačka je u odnosu na ostale zemlje Evrope relativno dobro prošla kroz poslednji talas pandemije, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc. On je takođe rekao da je relaksiranje mera u Nemačkoj planirano u tri faze. U prvoj fazi, koja bi trebala uslijediti već u narednim danima, ublažavaju se mere za vakcinisane i one koji su preležali bolest, ukidaju se ograničenja ulaska u maloprodajne objekte, dok na snazi za prodavnice, javni prijevoz i sve zatvorene javne objekte i dalje ostaje obveza nošenja maski.

Druga faza se očekuje 4. marta, kada bi u ugostiteljskim objektima i hotelima trebalo biti uvedeno 3G pravilo, što znači da je ulaz dozvoljen onima koji su vakcinisani, preležali bilest ili imaju negativan nalaz testa.

U trećoj fazi od 20. marta trebale bi biti ukinute sve preostale „dalekosežne mere zaštite“, s obavezom nošenja maski u zatvorenim prostorima. U Nemačkoj je do sada je vakcinisano 74.8% stanovništva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -