11.8 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Neobični hoteli

Internet stranica CultureTrip je izdvojila nekoliko najneobičnijih hotela na svetu koji nude posebno i nezaboravno iskustvo odmora. Bilo da su napravljeni od leda ili možda od soli, oni svakako privlače pažnju putnika sa svih krajeva sveta

Standardni hoteli ili jednostavan luksuz sa pet zvezdica uglavnom su poželjni za sve turiste, međutim, ukoliko želeite da vam odmor bude jedinstveno iskustvo, postoji nešto i za vas.

Treehotel, Švedska

U ovoj švedskoj šumi na sveru zemlje gosti spavaju u sobama koje se nalaze na 4 do 10 metara iznad zemlje. Neke su kamuflirane, dizajnirane da reflektuju šumu i ptičja gnezda, dok druge kao što su NLO sobe namerno predstavljaju kontrast okolini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Treehotel (@treehotel)

Hotel Palacio de Sal, Bolivija

Hotel Palacio de Sal je prvi hotel na svetu napravljen od soli, i nalazi se na obalama najveće slane površine na svetu. Sve sobe su igloi od soli, čak je i veliki deo nameštaja izgrađen takođe od soli.  Tu su i bazen i spa centar koji nudi tretmane pilinga od soli i restoran Tika Palace u kojem se poslužuju gurmanska bolivijska jela i domaća vina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Palacio De Sal (@palaciodesal)

Icehotel, Švedska

Kad se vode reke Torne zalede svake godine, vade se ogromni ledeni blokovi koji se koriste za pravljenje ovog hotela. Osim dvadeset standardnih ledenih soba (koje dolaze s krevetom napravljenim od leda), Icehotel u Švedskoj takođe ima 12 umetničkih apartmana jedinstveno dizajniranih, sve se ručno izrezbari od leda svake godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

SiloStay, Novi Zeland

Ovaj hotel predstavlja nešto zaista posebno, on podseća na visoke metalne silose koje farmeri koriste za skladištenje žitarica, međutim, ukoliko se popnete metalnim stepenicama naći ćete elegantne spavaće sobe. Postoji čak i balkon koji nudi pogled na lokalni krajolik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SiloStay LittleRiver (@silostay)

Wild Coast Tented Lodge, Šri Lanka

Wild Coast Tented Lodge vam nudi priliku da u delimično prirodnom okruženju gledate leoparde, slonove, medvede i krokodile u blizini zemljanih kućica koje liče na džinovske kornjače. Odmor ovde podseća na neka futuristička vremena koja smo viđali u filmovima naučne fantastike.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -