17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Rekordan broj gostiju u Opatiji

U prva dva meseca ove godine ostvareno je 21% više noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što samo potvrđuje da Opatija nije samo najposećenija destinacija na Kvarneru, već je i među najuspešnijim u Hrvatskoj

Već dva meseca zaredom Opatija je najposećenija destinacija na Kvarneru i među najusposećenim destinacijama u Hrvatskoj. Sama romantična atmofsera i odlična turistička ponuda su obezbedili vrhunske rezultate koji su trenutno iznad nivoa rezultata ostvarenih rekordne 2019. godine.

Opatija je samo u februaru privukla 14.413 gostiju koji su ostvarili 34.108 noćenja, što je rast od  11% u broju noćenja u odnosu na  2019. godinu.

Najviše turista je bilo  iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Sjedinjenih Država, Italije i Nemačke. Najviše noćenja je ostvareno u kolektivnim smeštajima, 86% ukupnog broja noćenja ostvareno je u hotelima, 12% u privatnom smeštaju, dok je preostalih 2% ostvareno u nekomercijalnim smeštajima.

Dobri rezulati iz februara su posledica dobrog pozicioniranja Opatije kao popularne celogodišnje destinacije, dobrih promotivnih aktivnost, kao i dobrom prezentacijom turističke ponude na domaćim i stranim tržištima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -