7.7 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Evropa je postala destinacija visokog rizika

Generalni sekretar UNWTO-a Zurab Pololikashvili je izjavio da je Evropa postala opasna destinacija zbog krize u Ukrajini, jer se ta zemlja nalazi u centru kontinenta

Zurab Pololikashvili, generalni sekretar Svetske turističke organizacija Ujedinjenih nacija, je u intervjuu za “ El Confidencial“ rekao da smatra da situacija može postati ozbiljnija i mnogo teža nego što je to bio slučaj sa pandemijom, i veruje da će kriza ozbiljno uticati na turizam.

Situacija se menja svakodnevno, kao i sa koronavirusom, ljudi se plaše da napuste svoju zemlju, plaše se da granice mogu biti zatvorene. Iako se nakon pandemije turizam donekle oporavio, turisti danas ne žele nikakvu pretnju po bezbednost. Njima treba siguran i bezbedan odmor, ne avantura ili rizik, izjavio je Pololikashvili.

Ova godina će ponovo biti teška godina, ne samo za turizam, već i za sve. Kriza će prvo uticati negativno na mobilnost, onda i na svest putnika, što će opet negativno uticati na čitav sektor putovanja, navodi Pololikashvili.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -