22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Hrvatska je najtraženija destinacija Austrijanaca

Istraživanje koje su na samom početku letnje sezone sproveli austrijski organizatori putovanja pokazalo je da se Hrvatska nalazi među napoželjnijim destinacijama za letnji odmor Austrijanaca

Istraživanje „Barometar putovanja u 2022. godini“ sprovedeno u Austriji je jasno pokazalo kakvo je raspoloženje domaćih putnika. Hrvatska je, očekivano, vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu. Više od 95% Austrijanaca je izjavilo da svoj odmor želi da provede u Evropi, sa osnovnom željom da upozna nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku ponudu, kao i ponudu aktivnog turizma.

Rezultati istraživanja „Ruefa Reisekompass u 2022. godini“ koje je sproveo Ruefa Reisen pokazali su da se Hrvatska nalazi na drugom mestu najtraženijih destinacija na austrijskom tržištu, odmah nakon Italije.

Rezultati ovih istraživanja, kao i povratne informacije partnera s nama ostalih važnih tržišta kao što su Nemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju kako je interes za putovanjima i Hrvatskom vrlo izražen, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -