17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Ploveći dom nesuđene kripto-komune krenuo na put

Ovaj brod je pre skoro dve godine bio u žiži interesovanja svih svetskih medija, ali ne zbog svoje veličine ili luksuza, već zbog njegovih nesuđenih putnika

Osnovna namena kruzera Ambience bila je stvaranje jedne posebne “krstareće elite”. Ambience je trebalo da bude dom, odnosno plutajuća rezidencija globalne kripto zajednice, što se na kraju nije desilo.

Ovaj brod je isplovio iz brodogradilišta “Viktor Lenac” iz Rijeke prema londonskoj luci Tilbury, sa namerom da 20. aprila na svoje prvo putovanje. Brod je dugačak 245 metara, i on je nakon 30 godina službe povučen od strane britanske kompanije u čijem je vlasništvu kako bi bio obnovljen i vraćen u funkciju.

Ovaj kruzer je prvobitno bio zamišljen kao tehnološki centar i dom digitalnim nomadima, osnivačima raznih startapova i preduzetnicima koji se bave kriptovalutama. Međutim, plan je otkazan zbog problema sa osiguranjem i panamskim pomorskim vlastima.

Ambience će, umesto internet preduzetnicima, “običnim” gostima pružati višenedeljne ture po Crnom moru i Meditaranu, skandinavskim fjordovima, Grenlandu, Islandu i Kanadi.  Ambience raspolaže sa 777 kabina u kojima može ugostiti 1.400 putnika i 600 članova posade, a cena putovanja kreće od 950 evra po osobi po putovanju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -