10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Paradajz k’o lubenica, lubenica k’o kuća, a kuća bela, na suncu…

Mikonos za mnoge nije samo ime jednog od ostrva u Kikladima u Grčkoj, već sinonim za romantičan zalazak sunca, za beskrajne plave horizonte koji se otvaraju prema moru, ali i za dobru zabavu i luksuzan provod. Plavu boju koja je simbol ostrva možete pronaći samo u Egejskom moru oko Mikonosa, ona je stvorena na Olimpu kako bi se slavila moć velikog Zevsa

Mikonos se nalazi u centru Kiklada, ostvrske grupacije, i do njega se uglavnom stiže avionom, ponekad i trajektom, imajući u vidu da se nalazi u centru Egejskog mora. Od Atine je udaljen oko 150 kilometara, i danas predstavlja jedinstveno turističko odredište sa kosmopolitskim šarmom i burnim noćnim životom.

Mikonos je jedno od najpoznatijih ostrva ne samo u Grčkoj, već i na svetu. Ono što se prvo vidi jeste taj osećaj luksuza i prestiža, imidž koji su Grci godinama gradili kako bi ova destinacija postala ekskluzivno mesto za bogate i slavne. I danas je tako, iako su zbog pandemije spremni da “spuste” visoke standarde ostrva.

Ovo ostrvo je sve ono što bismo i očekivali od Grčke, ima divan brdovit karakter, čisto more, duge peščane plaže, lepe crkvice i živopisna sela. Na njemu postoje samo dva veća grada, Mikonos i Chora. Istoimeni glavni grad je izuzetno atraktivan i smatraju ga najlepšim mestom Kiklada. U njemu postoje brojni noćni klubovi sa odličnim noćnim provodom zbog čega mlađa populacija rado dolazi na odmor i letovanje.

Od sadržaja ne treba ništa posebno izdvajati, ostrvo je malo i zgodno za istraživanje. Iznajmite auto i otkrijte sve njegove tajne, iako ih još nije puno ostalo. Okupajte se u kristalno čistom i plavom moru, osvežite u nekoj od loaklnih taverni. Za ovu priliku citiraćemo čuvenog Šurdu: Da odem u Grčku…makar na pet dana…paradajz k’o lubenica, lubenica k’o kuća, a kuća bela, na suncu, a sunce toplo, vruć vetar, ljudi blagi…i svi igraju….

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -