10.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Najsvestranije zemlje sveta

Kako se svakog dana sve više zemalja otvara za međunarodna putovanja, putnici žele da pronađu destinacije koje su “drugačije” od onih koje su do sada posećivali, zemlje koje su bezbedne, interesantne i pre svega savremene

Pandemija, globalni sukobi i opšta neizvesnost stavili su u središte pažnje potrebe svake zemlje da bude agilnija i prilagodljivija, poslednjih godina. Putnicima je danas potrebno da zemlje koje posećuju imaju jasno definisane prioritete, da sprovode fleksibilne politike i rešenja bazirana na novim informacijama, kako bi mogle da delotvornije služe i građanima i putnicima u svetu koji se brzo menja.

Na osnovu istraživanja US News & World Report-a, ove godine je uveden novi indeks “agilnosti” kako bi se napravila lista najboljih zemalja rangiranih prema njihovoj sposobnosti da budu prilagodljive, dinamične, moderne i progresivne.

Na prvih nekoliko mesta se nalaze zemlje koje su dobro reagovale na pandemiju, i zemlje u kojima se putnici osećaju prijatno, uzimajući u obzir opštu bezbednost i mogućnost tih zemlja da se brzo prilagode novim okolnostima i situacijama.

US News & World Report na prvih pet mesta prema indeksu agilnosti rangira Sjedinjene Države, Australiju, Južnu Koreju, Belgiju i Brazil. Ove zemlje su najspremnije na brzu rekaciju i promene, odlično su reagovale na pandemiju i pružaju realan osećaj sigurnosti, imajuću u vidu strukturu stanovništva, versku ili seksualnu orjentaciju. U tim zemljama su svi spemni na kompromis zarad opšeg dobra i blagostanja.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -