10 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

ITB Berlin o turizmu u 2022.

Na osnovu rezultata koje je objavio ITB Berlin, najveći svetski sajam turizma, Grčka je omiljena destinacija nemačkih putnika ove godine, a oni takođe biraju Španiju, Portugal i Italiju,

Prema Mobility Market Outlook (MMO) koji sprovodi istraživanja tržišta, Grčka, Španija, Portugal i Italija su među najpopularnijim destinacijama i visoko na popisima želja nemačkih turista.

Istovremeno, MMO predviđa da će globalna turistička industrija rasti za 48%, čime će dostići 637 milijardi dolara u 2022. godini, dok će naredna 2023. premašiti nivo pre pandemije za oko 5%. To pre svega znači da avio-kompanije ovog leta mogu očekivati ​​rekordan posao.

Ista istraživanja pokazuju da bi u 2022. godini trebao biti zabeležena najveća stopa rasta za industriju krstarenja (rast za 180%) i hotelskog sektora (rast za 57%), za koji se očekuje da će nadmašiti privatni smeštaj i apartmane za odmor.

ITB Berlin zaključuje da stvari idu na bolje i da turistička industrija može očekivati ​​normalizaciju poslovanja tokom leta, dok će na nekim tržištima i na nekim destinacijama već premašiti rekorde iz 2019. godine.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -