9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

U Baru otvorena Kuća maslina

U istorijskom delu utrvđenog starog grada u Crnoj Gori je zvanično otvoren jedinstven i multifunkcionalan objekat posvećen maslinama

Projekat nazvan „Kuća maslina“ se nalazi u starom delu Bara. Namenjen je pre svega Udruženju maslinara Crne Gore, kao administrativni i edukativni centar. Osim toga, „Kuća maslina“ u Baru je otvorena i zamišljena i kao turistički objekat namenjen i ljubiteljima proizvoda ploda masline.

Ovaj objekat koji su otvorili zvaničnici Crne Gore ima sve sadržaje koje su maslinari predložili i koji su im neophodni za razvoj maslinarstva, ali i za razvoj turističke ponude Bara i lokalne zajednice. Otvorena „Kuća maslina“ u Baru biće biti prodajni i izložbeni prostor, pa će se na taj način vršiti promocija nacionalnih proizvoda.

Veganski kavijar Balkana, saznajte više.

“U Kući maslina će se prerađivati i proizvoditi ulje, isključivo po standardima Evropske unije (EU), pakovaće se i etiketirati ulje, održavaće se radionice, seminari, obuke za maslinare ali i potrošače o organoleptičkoj oceni ulja”, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, navodi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -