5.3 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Češka ukida sva ograničenja

Češka se pridružila većini evropskih zemalja i ukinula sva ograničenja vezana za putovanja zbog pandemije koronavirusa, i to će važiti i za strane turiste i za češke državljane

Putnici pri povratku iz inostranstva više neće morati ispunjavati obrazac za dolazak ili podnositi dokaz o vakcinaciji ili preležanoj bolesti. Međutim, i dalje će se preporučuje da putnici provere sve bezbednosne protokole vezane za putovanja, kao i da se blagovremeno raspitaju koja pravila i protokoli još uvek važe u zemljama okruženja ili tranzita.

Ova odluka je posebno važna na početku letnje sezone kako bi se turizam u Češkoj oporavio od loših posledica pandemije, navode zaposleni u toj industriji. Češka želi da zadrži svoju poziciju na Svetskom indeksu mira, ova zemlja zauzima visoko 10. mesto na listi najbezbednijih zemalja za posetu na svetu.

Svetski indeks mira,  World Peace Index, procenjuje širok raspon sigurnosnih aspekata destinacija širom sveta i predviđa snažan oporavak tokom ovogodišnje letne sezone najviše zbog pada broja zaraženih osoba, ali i zbog nagomilane potražnje za putovanjima među svetskim putnicima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -