15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Zašto treba posetiti Egipat ove godine?

Popularan turistički portal TripAdvisor je izabrao Kairo za drugu najpopularniju destinaciju na svetu u 2022. godini. Hugrada se našla među deset najpopularnijih gradova u ovoj godini

Egipat je destinacija sa bogatom istorijom, kulturom i prirodnim lepotama. Osim toga, Egipat osigurava da svaki odmor bude jedinstveno iskustvo, ukoliko odaberete pravo vreme za posetu. Zašto treba posetiti Egipat ove godine?

Odmor u Egiptu, navodi TripAdvisor, mnogi turisti smatraju relativno jeftinim. Od hotela do ostalih sadržaja i izleta, sve je daleko pristupačnije i jeftinije nego u ostalim zemljama. Kao primer, prevoz Uber-om od međunarodnog aerodroma u Kairu do centra Kaira košta samo deset dolara, a vožnja traje skoro sat vremena.

Osim toga, boravak u egipatskom hotelu sa pet zvezdica takođe će koštati “znatno” manje od boravka u sličnom hotelu s pet zvezdica bilo gde drugde u svetu, posebno u Evropi ili Severnoj Americi. Naravno, treba uzeti u obzir i to rangiranje, malo se ralikuje njihovih pet i recimo evropskih pet zvezdica.

Zašto treba posetiti Egipat ove godine?

Egipat se izlazi na Sredozemno i Crveno more, plaže su uglavnom velike i peščane, podsećaju na sve svetski poznate plaže, i sve su lako dostupne. More je toplo, nikad nije previše hladno za opuštanje na belim peščanim plažama Crvenog mora, čak ni tokom najhladnijih zimskih meseci. Blaga klima zimi čini ga odličnom destinacijom za putovanja tokom cele godine, ne samo u toku sezone.

Egipat ima fascinantnu istoriju koja zaslužuje da se istraži. Istorijski gledano, većinu turista u Egiptu će zanimati istorija starog Egipta, period faraona, piramida, mumija i ostalih arhitektonskih blaga. Upravo to čini ovu zemlju najpoželjnijom destinacijom sa najvećim arheološkim blagom na svetu.

Savršena destinacija za zaljubljene, saznajte više.

Ova zemlja ima najbolji odnos cene i sadržaja koje nudi, jer nudi zaista kvalitetan i sadržajan odmor. Ukoliko se opredelite za odmor u Egiptu, budite sigurni da ćete zaista imati priliku da uživate, bilo u podnožju piramida, bilo u nekom od resorta pored bazena sa koktelom u rukama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -