15.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Najdiskretnija turistička destinacija u Nemačkoj

Najmanje naseljeno ostrvo u ovoj zemlji ima samo četiri stanovnika, ali ga Nemci podjednako vole kao da ih ima i hiljadu puta više

Vilhelmštajn se nalazi se na velikom jezeru Štajnhuder i ima samo četiri stalna stanovnika, i prostire se na nešto više od jednog hektara površine. Međutim, njegova izuzetno mala površina neće vas sprečiti u nameri da provedete svoj godišnji odmor na njemu ako to želite.

Do ostrva se stiže organizovanim prevozom brodićima, a to isto možete obaviti i u svojoj režiji, vožnja traje oko sat vremena. Brodići pristaju u luci, takođe minijaturnoj, a svi turisti mogu da uživaju u najlepšem zalasku sunca, bar tako kažu meštani, svih četvoro. Vilhemštajn je uglavnom interesantan za organizovanje događaja, za kulturna dešavanja, za izlete, ali i za venčanja.

Vilhelmštajn je veštačko ostrvo izgrađeno od kamenih blokova naručenih od strane grofa Vilhelma Šaumburga koji je tu živeo u 18. veku. Na ostrvu  je izgrađena i tvrđava kao poslednja odbrana ukoliko bi grof bio napadnut, a u 19. veku u podrumu tvrđave je bio zatvor, jedno vreme čak i vojna škola. Danas tvrđava služi kao muzej i u njoj su izložene lične stvari i slike grofa Vilhelma.

Na ostrvo uglavnom dolazi starija ekipa, tamo vlada mir i tišina, i nema zabava, pa ga mlađa populacija uglavnom posećuje kako bi napravila fotografije i uspomene. Treba naglasiti da stanovnici Vilhelmštajna vole da dočekuju goste, i često sa njima uživaju u razgovoru i pivu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -