22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Šetnja među krošnjama

Ako ste u potrazi za vikend avanturom, ne morate tražiti dalje, tu je na samo par sati udaljenosti. Na slovenačkom Pohorju na Rogli postavljena je genijalna staza koja vam omogućava da prirodu pogledate iz jedne malo drugačije perspektive

Reč je o drvenoj konstrukciji koja je uzdignuta iznad tla, a koja uključuje centralni paviljon sa stazom koja pruža prolazak kroz krošnje drveća, i to u pravom smislu reči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Kružna staza је duga više od jedan kilometar, dok je toranj visok 37 metara i upravo sa njega se pruža jedinstven pogled na beskrajnu staru pohorsku šumu. Uz edukativan i zabavan sadržaj, Pot med krošnjami ima i onaj adrenalinski. To je na primer tobogan sa kog se možete spustiti, a nalazi se u sklopu ovog tornja.

Rogla je jedna od najviših planina na severu Slovenije sa visinom od 1,517 metara i nalazi se u masivu Pohorje na oko 40 kilometara udaljenosti od Celja. Ova planina je okružena predivnom prirodom sa svih strana, pa ne čudi što je ovaj vidikovac izuzetno popularan kod turista.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -