10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Lonely Planet o Splitu i Dalmaciji

Jedan od najpoznatijih svetskih medija i vodiča za putovanja je objavio članak o Splitu i susednim destinacijama koje se mogu posetiti u okviru jednodnevnih izleta 

“7 top day trips from Split to see more of Croatia“ je reportaža u kojoj novinari Split hvale kao destinaciju koja privlači velik broj putnika. Lonely Planet posebno hvali ovaj deo Hrvatske zbog brojnih kulturno-istorijskih atrakcija, ali i zbog prelepih ostrva u blizini. Split i Dalmacija su inače dobro poznati američkim medijima.

Američki novinari navode da su Split i Dalmacija  savršene destinacije za sve ljubitelje urbanog i gradskog odmora sa mogućnostima odlaska na sadržajne jednodnevne izlete i fakultative. Za sam grad Spli navode da je  jedna od najspektakularnijih destinacija za posetu u celoj zemlji.

Kvarner, ekološko utočište i zelena oaza, saznajte više.

Novinari posebno ističu lepote Trogira, Omiša, Nacionalnog parka Krka i srednjovekovnih tvrđava na Klisu, kao i uvek aktuelnog ostrva Hvara. Split je zauzeo 3. mesto na listi “The 10 Best European Cities Every Traveler Needs to See“. Tako se našao odmah iza Amsterdama i Granade, ali i pre Pariza, Krakova, Talina ili Londona.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -