16.1 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

The Times izdvojio 11 destinacija u Hrvatskoj

Novinari ovog lista su odabrali destinacije koje garantuju nezaboravan i pravi odmor u Hrvatskoj bez preteranih gužvi. U modi je miran i sadržajan odmor na manje posećenim mestima

Britanski list The Times je izdvojio 11 destinacija u Hrvatskoj u svojoj poslednjoj reportaži. Na samom početku on navodi da je za savet gde otići najbolje pitati lokalno stanovništvo. Meštani će vrlo rado podeliti svoja iskustva sa turistima.

Lepota i raznovrsnost Hrvatske je u stvari ono što osvaja svetske putnike. Od planinskih lanaca, nacionalnih parkova sa rekama i vodopadima, do plaža od Istre do Dubrovnika. Osim toga, sve destinacije su kao izmišljene za gurmane, sa najboljim jelima koja se služe uz lokalna vina svetske klase.

Omiš, mala i jedinstvena Dalmacija, saznajte više.

Uglavnom se radi o destinacijama koje su popularne kod meštana i lokalnog stanovništva. The Times posebno hvali uvalu Samograd na Korčuli, reku Omblu, ali i restoran Stari Fijaker u Zagrebu i vinariju Kozlović.

Osim toga, izdvojeni su i NP Krka i ostrva Šipan i Mljet. Preporučuje se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, obilazak Zagrebačke katedrale, Zmajevih brazdi u Motovunu i vile Čingrije u Dubrovniku, saopštila je Hrvatska turistička zajednica.

Više od 1.600 kilometara obale, 1.244 ostrva, 10 mesta svetske baštine Uneska i 8 nacionalnih parkova su samo neki od razloga zašto treba posetiti Hrvatsku. Jedno je sigurno, u koji god deo Hrvatske da dođete, to će biti početak doživotne ljubavne veze, navodi The Times.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -