22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Dobar početak turističke sezone u Herceg Novom

Prema podacima Turističke organizacije Herceg Novog, broj turista u gradu je u velikoj meri premašio broj iz 2021. godine. Ovo je izuzetno pozitivan znak za turizam u Crnoj Gori

Dobar početak turističke sezone u Herceg Novom, u ovom gradu trentno boravi skoro 7.000 turista, što je 340% ostvarenog prometa gostiju u odnosu na 2021.

Kako navodi Turistička organizacija Herceg Novi, od ukupnog broja gostiju najviše ima stranih, dok je domaćih preko 800. Od ukupnog broja gostiju, oko četiri hiljade njih smešteno je u hotelskom, dok ostali borave u privatnom smeštaju.

Dobar početak turističke sezone u Herceg Novom

Rekordna poseta turista najavljuje dobru turističku sezonu, a konkretne rezervacije turista to i potvrđuju. Za dobar početak letnje turističke sezone nazaslužnije su dobre promotivne aktivnosti nacionalne i lokalne turističke organizacije na domaćem i stranom tržištu.

Savršena destinacija za zaljubljene, saznajte više.

Herceg Novi je poznat po blagoj mediteranskoj klimi, leta su suva i topla a zime blage. Tokom leta u gradu ima u proseku 10.7 suncanih sati dnevno, temperatutra mora je između 22 i 26 stepeni. Hercegnovska rivijera se pruža u dužini od 25 kilometara i obuhvata 7 naselja, turistickih mesta od kojih svako ima neku svoju specificnost.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -