18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Novi hoteli u Beču 

U 2022. godini se otvaraju novi hoteli u Beču koji će oživeti grad kao kongresnu destinaciju, a neki su već primili prve goste

Krajem decembra prošle godine otvoren je hotel Gilbert koji se nalazi u blizini Muzejske četvrti u centru Beča. Pored 57 stanova, apartmana i potkrovlja, na raspolaganju su teretana, sauna i dve prostorije za sastanke, a takođe nudi iznajmljivanje električnih vespi i električnih bicikala. Zelena fasada, sistem živih zidova i ozelenjene terase su primeri ekološkog pristupa i prilagođavanja klimatskim promenama.

Luksuzni hotel sa pet zvezdica Almanac Vienna u ulici Ringštrase će imati 111 smeštajnih jednica od kojih će dve trećine biti apartmani. Hotel će se nalaziti u zgradi nekadašnje palate Henkel Donersmark koja se u potpunosti preuređuje za potrebe ugostiteljskog objekta. Otvaranje je planirano krajem 2022. i početkom 2023. godine.

Nakon hotela Bassena kod Pratera u ovoj godini će se otvoriti drugi takav hotel u 22. bečkoj opštini Dunavski grad. Na devet spratova zgrade će biti raspoređeno 198 soba veličine 17 kvadratnih metara. Na prvom spratu hotela će biti smeštene zajedničke prostorije kao što su biblioteka, dnevna soba, Bassena kuhinja (zajednički sto sa barom i kulinarskom ponudom tokom celog dana), zimski vrt i terasa.

Nedaleko od katedrale Sv. Stefana je otvoren hotel The Leo Grand u baroknom zdanju koje predstavlja zaštićeni spomenik kulture. Luksuzni hotel sa 76 soba i apartmana predstavlja omaž ekscentričnom caru Leopoldu I koji je voleo zabavu i umetnost.

U centru Beča niče i prvi Rosewood hotel na nemačkom govornom području, a peti po redu u Evropi. Hotel je smešten u zgradi iz 19. veka u kojoj se sprovodi obimna modernizacija, ali će istorijski izgled zgrade ostati nepromenjen. Objekat će u ponudi imati spa centar, konferencijske sale, restorane i bar na krovu zgrade.

Hotel Indigo Vienna je u martu ove godine otvorio vrata za goste. Nalazi se u neposrednoj blizini pijace Našmarkt, raspolaže sa 158 osoba u modernom dizajnu i dva apartmana sa samostojećim kadama. Restoran, bar, fitnes studio, unutrašnje dvorište i sala za sastanke, su takođe u ponudi hotela.

U junu 2021. godine je otvoren prvi hotel Superbude van Nemačke. Nedaleko od bečkog sajma Superbude Beč nudi „hotelski komfor, hostelski vajb i osećaj kao kod kuće“. Na raspolaganju je 178 jedinica površine od 20 do 57 kvadratnih metara. U hotelu se mogu organizovati konferencije, događaji i sastanci.

Hotel Zoku Vienna odmah do Superbude je prvi hotel holandske Zoku grupe u Austriji. Oni nude inovativni koncept koji spaja stanovanje i posao. Njihov koncept je pre svega namenjen ljudima koji putuju poslovno. Filozofija Zoku grupe glasi: stvaranje mesta koje posle prve posete možete nazvati drugim domom. Zajednički prostori omogućavaju susrete među gostima hotela i nude društveni život.

Mladi nemački lanac hotela Jaz in the City je pored Amsterdama i Štutgarta otvorio hotel u Beču. Sve sobe i apartmani su opremljeni gramofonom, a multifunkcionalne sale su podjednako pogodne za poslovne sastanke i događaje svih vrsta. Goste hotela očekuje poseban muzički odnos prema životu u vidu svakodnevne žive muzike, koncerata i spontanih svirki.

Posebno uzbudljiv novi dodatak bečkim hotelima je Dormero Hoho. U pitanju je hotel koji je otvoren u julu 2021. godine, a nalazi se u četvrti Aspern, jednom od najvećih urbanih razvojnih područja u Evropi. Zgrada hotela je jedna od najviših drvenih nebodera na svetu i postavlja nove standarde u pogledu održive izgradnje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -