11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Šta turistima nudi Kavala?

Grčka je poznata kao zemlja koja putnike fascinira već vekovima, čija lepota može postideti i egzotične destinacije poput Srednje Amerike ili Azije. Njene prirodne lepote i bogata istorija odlični su sadržaji za jedan dobar odmor, bilo gde da se nađete u toj zemlji. Grčka je uvek nova i uvek lepa, i uvek se iznova otkriva i istražuje

Šarmantna Grčka i ovog leta dočekuje turiste i nudi odmor za svaku priliku, za svakog putnika. Jedna od destinacija na kojoj često letuju ljudi iz našeg regiona je Kavala. Šta turistima nudi Kavala?

Kavala je jedan od najlepših grčkih gradova i karakteriše ga posebna fuzija istorije i kulture, arhitektonskih zdanja, lepih plaža i toplog mora. Grad se nalazi u severoistočnom delu Grčke i najinteresantniji je po tome što spaja u sebi mešavinu Istoka i Zapada. Ova naizgled nespojiva kombinacija je u potpunosti uspela u Kavali i to se vidi na svakom koraku. Ovde se može upoznati jedno sasvim neočekivano, ali gostoprimljivo lice Grčke.

Na obali se nalaze brojne plaže sa finim peskom i kristalno čistim morem. Duž plaža nalaze se brojne taverne, kafići i hoteli. Treba navesti da Kavala ne nudi mogućnost smeštaja na samoj plaži u centru grada na šta su mnogi turisti navikli, jer se radi o većem gradu. Kavala je urban i dinamičan grad koji živi tokom cele godine.

Najpoznatije plaže u blizini grada su Rapsani, Kalamitsi, Batis, Palio, Toska. Nešto dalje nalaze se Nea Iraklica, Nea Peramos, Paralia Ofriniou i jedna od najlepših plaža na severu Grčke – Amolofi.

Nezaboravan termalni porodični predah u bezvremenom Prekmurju, saznajte više.

Multikulturalnost Kavale se može upoznati i preko gastronomije. Ovde se spaja sve, od slatkog i slanog, do začinjenog i aromatičnog. Istok je doneo mistiku, Zapad je dao tehniku, pa u Kavali možete pronaći sve, i tradicionalno i moderno. Ovaj kraj Grčke je i poznat po zanatskim proizvodima i manjim proizvođačima koji nude pre svega kvalitet. Sir, med, vino ili masline, sve je sa porodičnih imanja, zdravo i ukusno.

Kavala je od Soluna je udaljena 170 kilometara, i do nje se brzo i lako stiže automobilom ili autobusom, a može se posetiti i Tasosa trajektom. Treba navesti da je Kavala dosta skup grad i stanovnici Kavale imaju relativno visok standard, pa su skladu sa tim i cene.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -