19.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Idealan odmor u svim godišnjim dobima

Cerkljanska regija ima bogatu kulturnu i prirodnu baštinu. Beskonačne zelene doline među strmim gudurama, nepreglednim šumama i sunčanim platoima, primamljivo su odredište za ugodni odmor u svako godišnje doba. U Hotelu Cerkno, koji je i vlasnik skijališta, terma Cerkno, apartmana i restorana Alpska perla, mogu vam pripremiti odlične aranžmane po vašim željama

HOTEL CERKNO

Hotel Cerkno smešten je u središtu grada, a u elegantno nameštenim sobama može da primi do 180 gostiju. Zahvaljujući raznolikoj ponudi, savršeni je izbor za sve koji žele mirni odmor u prirodi, aktivne praznike ili jednostavno žele da se opuste i uživaju ​​u termama. Na jelovniku restorana su jela od šumskog voća, mleka i mlečnih proizvoda, jela od ribe ili jela od gljiva. Sastojci za pripremu hrane biraju se pažljivo, a načini pripremanja su tradicionalni i dopunjeni modernim pristupima. Pomoćna zgrada se nalazi u sklopu Hotela Cerkno i nudi 110 ležaja u od dvokrevetnih, pa sve do šestokrevetnih soba. Smeštaj je primeren za sve koji posle aktivno provedenog dana žele miran odmor u cenovno povoljnim, a ipak lepo opremljenim sobama.

TERME CERKNO

U Cerknom, u sklopu Hotela Cerkno, smeštene su jedine slovenačke terme u podnožju Julijskih Alpa i spadaju u manje terme. Lekoviti učinci energije, koja prodire iz poznate idrijske ponornice, poznati su još od praistorije. Hemijski bogata termalna voda, koja se crpi iz bušotine duboke 2.000 metara, blagotvorno deluje na ljudsko telo i zato su Terme Cerkno prikladne za opuštanje, rekreaciju, ali i vežbanje. Unutrašnji bazen sa temperaturom od 30 °C kombinuje mnoge atrakcije; opuštanje osiguravaju masažni ležajevi, gejziri, whirlpool i dečji bazen. U Termama Cerkno takođe možete očistiti telo posetom „Svetu sauna“, a za respiratorne i probleme sa kožom preporučuje se slana soba. Posetioci u njoj udišu vazduh sa visokim sadržajem aerosola koji na respiratorni sastav čoveka ima sličan terapijski učinak kao da ste proveli nekoliko dana na moru.

ALPSKA PERLA – apartmani i restoran na skijalištu Cerkno

Restoran Alpska perla na nadmorskoj visini od 1300 m nudi široki izbor jela prilagođen alpskom okruženju. Posebna pažnja posvećuje se lokalnim jelima i sastojcima jer su Cerkno i okolina poznati po veoma raznolikoj kuhinji. Svi ljubitelji prirode i planinarenja, kao i oni koji žele da pobegnu od urbane vreve, trebalo bi da posete skijaško središte, odnosno bilo koji od šest moderno opremljenih apartmana Alpska perla. Tu možete da uživate ​​u netaknutoj prirodi, branju šumskog voća, izletima na obližnji Blegoš, Porezen, do sela Davča…

PREDLOZI ZA RAZGLEDANJE

  • Partizanska bolnica Franja (Drugi svetski rat, 4 km)
  • Arheološki park Divje babe
  • Muzej u dvorcu Idrija (poznata idrijska čipka, 20 km),
  • Antonijev rov, bivši rudnik žive (20 km)
  • Dolina Soče i lepote reke Soče (27 km – Most na Soči)
  • Italijanske vojne tvrđave u Zakrižu
  • Flora i fauna Cerkljanske regije sa zanimljivom vegetacijom posebno će biti interesantne botaničarima i travarima (npr. jagorčevina, kranjski ljiljan, planinčica)
  • Ljubljana, glavni grad Slovenije (60 km)
  • Postojinska jama, svetski poznata krška jama (57 km)
  • Slikovito primorsko mesto Piran (135 km)
  • Bled (60-80 km)
  • Goriška brda (60 km)

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -