6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Popularni Harlijevci se sastali u Portorožu

Susret evropskih vlasnika motocikala Harley-Davidson, 29. po redu, privukao je ove godine skoro duplo više posetilaca u grad cveća nego 2016. Uprkos velikom broju posetilaca, događaj je protekao bez problema

Portorož je proteklog vikenda vrveo od raznih dešavanja, jer su ga preplavili kultni motocikli. Izvanrednom međunarodnom događaju, 29. Evropskom sastanku vlasnika motocikala Harley-Davidson, prisustvovala je i Karen Dejvidson, poznata praunuka jednog od četiri osnivača firme Harley-Davidson, Vilijama A. Dejvidsona.

Aleksandar Valentin, direktor Turističke zajednice Portoroža, rekao je: „Uspešna manifestacija je rezultat odlične saradnje javnih i privatnih institucija, ne samo u destinaciji već i u celom regionu. To je i pokazatelj potencijala destinacije za još više sličnih događaja velikog formata koji bi ojačali našu turističku privredu“.

U periodu od 9. do 12. juna nastupilo je 20 muzičkih grupa na tri bine u centru Portoroža. Izložba prerađenih motocikala „Custom Bike Show“ u nekadašnjem skladištu soli Grando izazvala je veliko interesovanje, a najživlje je bilo u subotu, kada je održana revijalna parada u Istri. Učestvovalo je 2.500 dvotočkaša.

Organizatori manifestacije, tim Harley-Davidson u saradnji sa Turističkim savezom Portoroža, procenjuju da je manifestaciju za četiri dana posetilo 47.000 posetilaca, od čega samo u subotu oko 25.000 i oko 17.000 Harli-Dejvidson motocikala. Od 9. do 12. juna u hotelima u opštini Piran zabeleženo je 17.500 noćenja, što je za 8% više nego na prvom susretu 2016. (16-19. jun 2016). I pored gomile posetilaca, sve je proteklo bez problema, nereda ili veće medicinske intervencije, uz odličnu brigu o čistoći.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -