10 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Najbrži oporavak turizma zabeležen u Albaniji

Evropske zemlje počinju da se ubrzano oporavljaju od loših posledica pandemije, što se najbolje može videti u turističkom sektoru. Samo je pitanje vremena kada će rekordna godina za turizam 2019. biti premašena

Najbrži oporavak turizma među zemljama u Evropi je zabeležen u Albaniji. Ova zemlja se nalazi na listi 10 zemalja u kojima se turizam najbrže vraća na nivo pre pandemije.

Na osnovu istraživanja internet portala money.co.uk, upoređen je broj turista pre pandemije 2019. godine sa podacima iz 2021. godine.  Na samom vrhu liste nalazi se Albanija. Oporavak turizma bio najbrži u ovoj zemlji, sa stopom oporavka od skoro 90%.

Portorož i Piran predstavili svoj NFT token, saznajte više.

Na drugom mestu se nalazi Luksemburg, gde se turizam oporavio za 70% u odnosu na poslednju dobru godinu. Na trećem se nalazi Island, dok je na četvrtom mestu Crna Gora, sa oporavkom turizma od 64% u odnosu na 2019. godinu.

Od zemalja iz regiona treba navesti da se Hrvatska našla na šestom mestu, dok se Srbija se našla na devetom mestu. Na desetom je Austrija, a najsporiji oporavak turističkog sektora u Evropi zabeležen jer u Estoniji, Finskoj, Holandiji, Nemačkoj i Malti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -