12.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Portorož i Piran predstavili svoj NFT token

Turistička zajednica Portoroža predstavila je svoj prvi destinacijski orijentisan nezamenljivi token (NFT). Promotivna kampanja je trenutno aktivna u sedam zemalja (Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Italija, Češka i Slovačka), a njen cilj je da se onlajn kampanjom privuče pažnja inostranih tržišta, pozivajući posetioce van sezone

Slovenija je nedavno postala prva država koja je pokrenula sopstveni nezamenljivi token. Slovenačka turistička zajednica (STO), je ovog aprila predstavila svoj „I feel sLOVEnia NFT, a Portorož i Piran su postale prve lokalne turističke destinacija sa svojim nezamenljivim tokenom.

NFT je skraćenica za »nezamenljivi token« i najlakše ga je razumeti kao digitalni “vodeni žig”. To je kolekcionarski digitalni produkt, koji se može koristiti za trgovinu blokčejn tehnologijama. U praksi, turistički NFT može predstavljati lojalnost, može biti digitalni otisak koji dokazuje posetu destinaciji ili se jednostavno može posmatrati kao umetničko delo.

Turistička zajednica Portoroža je uvek pratila trendove kada je u pitanju promocija destinacije. Oni su prvi u Sloveniji uveli koncept takozvanog „storitelinga“ u turizmu, još pre deset godina. Takođe su prvi predstavili destinacijski smart chat bot i upravljali jednim od najposećenijih slovenačkih onlajn portala, koji je kasnije nagrađen WEBSI nagradom. Sada nameravaju da iskoriste NFT tehnologiju u svom turističkom marketingu, kako bi se etablirali kao inovativna, digitalna i održiva destinacija.

Turistička zajednica Portoroža predstavila je prve NFT tokene za destinaciju Portorož i Piran u saradnji sa digitalnom agencijom „April 8“. Izabrani grafički prikaz kampanje je „Srečka“, simpatična istarska koza u koju će se korisnici, bez sumnje, zaljubiti. G.O.A.T akronim u internet slengu znači „Najveći svih vremena“, a koza je životinja koja simbolizira život bez stresa kao rezultat prijatne posete destinaciji.

NFT-ovi se na novim destinacijama dobijaju kroz programe lojalnosti. Korisnik može da dobije do tri NFT-a iz tri različite kolekcije, ako izvrši date zadatke. Svi koji završe sva tri zadatka i sakupe tri NFT tokena, takođe će dobiti specijalnu „Zlatnu kozu NFT“ koja sadrži posebnu nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -