11.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Blogeri iz Srbije na Kvarneru

Turistička zajednica Kvarnera bila je domaćin grupi blogera, influensera i predstavnika medija, koji su od 15. – 18. juna 2022. godine boravili na Kvarneru istražujući raznoliku turističku ponudu destinacije. Putovanje je organizovano u saradnji sa avio-prevoznikom Air Serbia i TU magazinom, partnerom TZ Kvarnera

Naime, upravo je 15. juna ostvaren prvi direktan let, kojim je doputovala i ova grupa, na liniji Beograd – Rijeka – Beograd. Tako je zajednički interes kompanije Air Serbia i TZ Kvarnera bio promocija destinacije i direktnog leta na ZL Rijeka, koji će tokom sezone dovoditi goste na Kvarner.

Program boravka za grupu od dvanaest učesnika pripremila je TZ Kvarnera u saradnji sa turističkim zajednicama gradova Opatije, Lovrana, Kastva, Rijeke, kao i opštine Mošćenička Draga. Tokom boravka medijska grupa je mogla da uživa i zabeleži zanimljivosti na Kvarneru, od eno-gastronomske ponude, brodske vožnje i razgledavanja Opatijske rivijere s mora, pešačenja tradicionalnim stepenicama koje povezuju more i Mošćenice, do degustacije najboljeg od najboljeg, kao što su lokalno, kastavsko vino belica i brendovi Kvarner Wines i Kvarner Gourmet.

U obilasku kvarnerskih destinacija grupa se susrela sa domaćinima, od predstavnika TZ Kvarnera i predstavnika turističkih zajednica, animataora i vodiča, do načelnika opštine Mošćenička Draga, koji je govorio o značaju pomorske baštine na Kvarneru. Veliki interes su pobudile i predstojeće manifestacije o kojima se govorilo, kao na primer, Retro Opatija i Regata i smotra tradicionalnih barki u Mošćeničkoj Dragi.

Valja napomenuti da su ovi mladi ljudi prvi put boravili na Kvarneru i da nisu skrivali oduševljenje. Ovim je realizovana još jedna izuzetno uspešna promocija regije kao destinacije za odmor, zabavu i vrhunsku gastronomiju, uz avio-povezanost Kvarnera s emitivnim tržištima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -