6.8 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Bela Voda belo dobitnik trofeja za najbolje vino Balkana

 Vino Bela voda belo iz 2021. godine vinarije Tikveš Châteaux & Domainеs, proglašeno je za najbolje vino na Balkanu. Na jedanaestom ,,The Balkans International Wine Competition” (BIWCF) u Sofiji stručni žiri dodelio je veliki trofej „Balkanski vinski Oskar“ za kupažu grenaš blan i šardone teroar vinu Bela voda belo

,,Izuzetno nam je zadovoljstvo što je vino Bela voda belo osvojilo ovo značajno priznanje, čime je Tikveš pokazao koliko radi na unapređenju kvalieta. Ovo vino je osvojilo mnogo nagrada širom sveta, ali kada si na Balkanu najbolji to obavezuje još više. Svet upoznaje naš region kroz vrhunska vina poput Bele vode, a nama je cilj da vina sa Balkana budu ravnopravni igrači na svetskoj vinskoj sceni” rekao je Radoš Vukićević direktor vinarije Tikveš.

Nagradu je uručila Galina Niforou direktorka BIWCF i predsednica bugarske asocijacije izvoznika vina, sa porukom da je vrlo zadovoljna što je ovo vino dobilo glavnu nagradu Balkanskog međunarodnog takmičenja vina, jer je pre 12 godina, kada je nastalo, bilo prvo vino iz Severne Makedonije, koje je Robert Parker nagradio visokim ocenama.

Ova kupaža je kreacija čuvenog Filipa Kambija i Marka Stojakovića, glavnog enologa vinarije Tikveš. Vino je punog tela i kremaste strukture, kompleksnog mirisa i karaktera tropskog voća koje odležava u francuskim barik buradima 18 meseci.

Manifestacija ,,The Balkans International Wine Competition” na kojoj iz godine u godinu učestvuje sve više vinarija, svrstava se među značajnije u svetu, a svetska vinska scena vina sa ovog podneblja smatra relevantnim za globalnu vinsku industriju.

Sledeće godine zemlja domaćin takmičenja biće Rumunija.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -