24.3 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Boračko jezero, smaragdna oaza u BiH

Ovo jezero je jedna od omiljenih letnjih destinacija u Bosni i Hercegovini. Odmor je ovde poseban, naročito ako volite kupanje u čistom smaragdnom jezeru, dok vas na obali čeka društvo sa ćevapima 

Boračko jezero, smaragdna oaza u BiH, je udaljeno 20 kilometara od Konjica, i nalazi se na obroncima planinskog masiva Prenj, na nadmorskoj visini od 397 metara. Jezero je dugačko oko 800, a široko 400 metara, i obuhvata površinu od oko 0,3 kvadratna kilometra. Jezero je najdublje u jugoistočnom delu, gde je dubina oko 17 metara. Zbog bistrozelene boje voda je providna i do 8 metara u dubinu.

Već nekoliko decenija ovo jezero je omiljeno izletište i odmaralište domaćih i stranih turista, posebno zbog bistre zelene vode ovog planinskog bisera. Ovde turisti dolaze svega da se kupaju, a jezero pruža i dosta sadržaja za odmor i rekreaciju. Takođe, u narodu je poznato kao najbolja destinacija za roštiljanje i kampovanje.

Blagaj nominovan za Najbolja turistička sela, saznajte više.

Opština Konjic planira kompletno uređenje plaža, izgradnju vodovoda, postavljanje kabina i klupa za odmaranje na ovom biseru kako bi jezero postalo još atraktivnije za turiste. Danas je Boračko jezero je zbog letnje turističke sezone obogaćeno nizom novih sadržaja. Završeni su radovi na uređenju pristupnih puteva, pešačkih staza, postavljene su klupe, kao i montažni ponton za lakši pristup.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -