18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Lastovo među najlepšim ostrvima Evrope

Britanski dnevni list The Guardian je napravio listu najlepših evropskih ostrva. Među njima se nalazi i jedno iz našeg regiona, za koje kaže da se nezasluženo nalazi ispod turističkog radara

Lastovo se našlo među najlepšim ostrvima Evrope. Istoimeni arhipelag je sačinjen od 46 malih ostrva, i uglavnom su sva prekrivena bujnom mediteranskom vegetacijom. To je carstvo sa borovim šumama, maslinjacima i vinogradima, gde je čitav pejzaž obojen u najtoplije boje koje pojačava smaragdna nijansa toplog i čistog mora.

Na Lastovu nema klasičnih plaža, to je pre svega destinacija za ljude koji traže prirodu i mir, nenarušen ležaljkama i frižiderima sa sladoledom. Tišinu beskrajog mira kamenih obala „zarobljenih“ u zagrlaju mora remete jedino neumorni zrikavci i ostali raspevani insekti na borovim granama. Ovo hrvatsko ostrvo je 2006. godine proglašeno parkom prirode.

Selo naplaćuje ulaz turistima. saznajte više.

The Guardian navodi u svojoj reportaži da je utisak koji turisti imaju potpuno neverovatan, i da podeća na besprekorne divlje predele Bahama ili Kariba. Iako se nalazi na par sati vožnje od mnogo poznatijeg Splita, treba se potruditi i posetiti ga, nećete se pokajati, ističe The Guardian.

Listu najlepših ostrva Evrope možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -