7.2 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Odlična sezona u Bosni i Hercegovini

Turistička sezona u Bosni i Hercegovini je odlično počela, i turistički radnici imaju razlog da budu zadovoljni. Nakon svih problema koji su zadesili ovu industriju u proteklim godinama, turisti se vraćaju, što je jasan pokazatelj da se ona ubrzano oporavlja

Zabeležena je odlična turistička sezona u Bosni i Hercegovini. Ovu zemlju je od početka godine posetilo 455.765 turista, što je za 87.3% više nego prošle godine. Na osnovu podataka Agencije za statistiku BiH, turisti su u prvih pet meseci ostvarili 994.055 noćenja, što je više za 76.7% nego 2021. godine.

Najviše noćenja su ostvarili strani turisti, zabeležen je porast od čak 154.4%. Domaći turisti su ostvarili ove godine porast od 22.9% u odnosu na prošlu godinu.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz regiona. Iz Srbije je bilo najviše turista, 22%, Hrvatske 20.8%, Slovenije 6.9%, Nemačke 4.7%, Turske 4.4%, Crne Gore 3.8% i Ujedinjenih Arapskih Emirata 3.3%. Svi ostali strani turisti su zajedno ostvarili 34.1% noćenja.

Doživite Kopaonik i leto sa pet zvezdica, saznajte više.

Najveći broj noćenja je ostvaren u kolektivnim smeštajnim kapacitetia, u hotelima, tačnije 94.3%. Ostala noćenja su turisti ostvarili u privatnim smeštajima i apartmanima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -