28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu

Veliko ratno ostrvo se nalazi na samom ušću Save u Dunav, i radi se o prirodnoj zaštićenoj zoni. Ovo prirodno dobro je izuzetno važna destinacija za ekoturizam Beograda, i odličan izbor za izlet u prirodi. Do ostrva se dolazi preko pontonskog mosta sa Zemunskog keja ili čamcima sa istog mesta

Gradska opština Zemun nastavila da organizuje pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu i ove godine. Ovaj projekat ima za cilj promovisanje Zemuna kao prave prirodne oaze i centra ekološkog turizma Beograda. Ova ada na Dunavu zauzima površinu od nešto preko 211 hektara.

Ekološke pešačke ture će biti organizovane tokom jula i avgusta meseca. Svi posetioci će imati priliku da u pratnji vodiča iz Opštine Zemun besplatno otkriju sve zanimljivosti Velikog ratnog ostrva. Imaće priliku da se upoynaju sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva.

Velikom ratno ostrvo je još uvek nedirnuta priroda, stanište brojnih biljih i životinjskih vrsta od kojih neke žive samo tu. Čitavo ostrvo je prekriveno šumom, između kojih se nalaze livade, a po obodu peščane plaže. Veliko ratno ostrvo zajedno sa Malim spada u dve poslednje oaze netaknute prirode, vodom razdvojene od gradskog jezgra Beograda.

Doživite Kopaonik i leto sa pet zvezdica, saznajte više.

Pešačka tura će trajati dva sata, a nakon toga će biti organizovane i eko radionice za decu. Ture će se održavati petkom i subotom sa početkom u 9 časova, od  8. jula do 20. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -