17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Limitiran broj turista na plažama u Italiji

Počevši od ovog leta, turisti će morati da plaćaju ulaz na plažu, a broj poseta dnevno će biti ogranočen. Svako nepoštovanje propisa ili neplaćanje ulaska će biti novčano sankcionisano. Vlasti Sardinije su odlučne da se sačuva prirodni izgled ovih plaža i obala, pa je ovakav potez i očekivan

Od ove letnje sezone, na plažama u Italiji će biti limitiran broj turista. Ulazak na plažu Kala Mariola na istočnoj obali Sardinije sada košta 1 evro, i dnevni kapacitet je samo 550 ljudi dnevno.

Osim ove plaže, sličan slučaj je zabeležen i na ostalim obalama. Kala Kotićio je jedna od najlepših plaža u Italiji i nalazi se takođe na Sardiniji. Odlukom vlasti turisti će morati da izdvoje 3 evra po osobi dnevno samo za ulazak na plažu.

Isti slučaj je is a plažom Kala Brigantine na arhipelagu La Madelena. Ovaj arhipelag je deo nacionalnog parka, i turisti su već morali da izdvoje oko 25 evra za jednodnevni izlet brodom.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Ograničavanje broja turista i naplata ulaska na plaže ima za cilj da se zaštite one zaštite od delovanja masovnog turizma. Bele obale su svakako simbol Sardinije, i svako ko se ne bude pridržavao mera biće novčano kažnjen.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -